17 Haziran 2014 Salı

Reçelli Kurabiye

Merhabalar 
Bu gün şeker gibi kurabiyeler paylaşacağım sizlerle :)


Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- bir avuç fındık (Kavrulmuş fındık kullanmanızı tavsiye ederim kokusu ve tadı bir başka oluyor)
- 125 gr margarin
- 1/4 bardak şeker
- İstediğiniz herhangibir reçel (ben frambuazlı kullandım)





Yapılışı:
Un, margarin ve şekeri karıştırıyoruz. Fındıkları tavada kavurup, rondoda inceltiyoruz ve hamura karıştırıyoruz. Hamuru dağılmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasını parmağımızla çukurlaştırıyoruz.
170 derece fırında hafif rengi değişene kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler ılındıktan sonra ortasına kaşık yardımıyla reçeli koyuyoruz.
Kurabiyelerimiz hazır, dondurmayla servis edebilirsiniz afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder