1 Haziran 2014 Pazar

20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey

Bu gün sizlerle bir blogda gördüğüm eğlenceli bir yazıyı paylaşacağım :)
"20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey"
Ben hepsini yazmayacağım sadece ilgimi çekenleri sizlerle paylaşacağım. Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey


Müzelerin ücretsiz günlerini yakala!
İstanbul’un önemli müzeleri, ziyareti arttırmak için haftanın bir günü ücretsiz desem? Evet yanlış okumadın, İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni her Perşembe, Pera Müzesi’ni her Cuma, Sabancı Müzesi’ni ise her Çarşamba ücretsiz gezebilirsin. İstediğini seç beğen al! Sonra da cebindeki 20 TL ile müze mağazasından şahane bir hatıra satın al kendine. Müze mağazalarında 10 – 20 TL fiyat aralığında eser posterleri, defter, kupa, bez çanta, magnet gibi ürünler bulabilirsin.

20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey


Beyoğlu’ndaki Terkos Pasajına Gidip, Tezgah Karıştırma
Tezgah karıştırmayı sevenlerdensen, şimdiki önerim tam sana göre. İş hayatında şıkır şıkır giyinen kadınların, birbirlerine bile henüz itiraf edemedikleri gizli cennet Terkos Pasajı. İçeride birçok ünlü markanın ihraç fazlası kıyafetleri satılıyor. Kimbilir, belki bir sonraki toplantında giyeceğin yazlık elbiseyi buradan 15 TL’ye bulabilirsin. Bu arada erkekler alınmasın, onlar için de uygun fiyata birçok tişört, pantolon çeşidi var.


20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey

Beyoğlu Yeşilçam Sinemasında Nostalji
Vizyon filmlerinden sıkılanlara bir alternatif sunan Yeşilçam Sineması, programında dünya sinemasından örneklere, yönetmenlerden seçkilere ya da klasiklere yer veriyor. Küçük salonu ve kırmızı, sarı, yeşil ışıklı dekorasyonuyla adı gibi nostaljik. Öğrenci 7 TL, tam 8 TL.



Adalarda Bisiklet Turu
Bahar geldi, adalara gitmenin tam vakti! Bisikletin varsa koy adalar vapuruna, yoksa gittiğinde kirala. Büyükada ve Heybeliada, uzun bisiklet sürüşleri için en keyiflisi. Bu arada Büyükada’daki Umut Bisiklet&Büfe enteresan bir kombinasyon yapıp, kahvaltı ve bisiklet kiralama paketi hazırlamış. Fırsat sitelerinde yer alan bu paketin fiyatı 19.90 TL.
 
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Galata Kulesi’ne Çıkıp, İstanbul’u Seyretmek
İstanbul’u seyretmeye doyamayacağın nadide manzaralardan biri… iPhone’unun panaromik fotoğraflama özelliğini en iyi burada kullanabilirsin sanırım. Giriş hem öğrenci hem de tam 6.5 TL. Kalan parayla da kule dibindeki kafelerden birinde oturup kendine çay tost ısmarlayabilirsin.
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Boğaz Turu
İstanbul’un olmazsa olmazlarından biri de boğaz turu. Eminönü’nden kalkan Şehir Hatları vapurları dolaşa dolaşa Anadolu Hisarı’na kadar gidiyor. Kısa tur 10 TL, uzun tur tek yönlü 15 TL. Sefer saatlerini Şehir Hatları’nın web sitesinden öğrenebilirsin.
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey

Emirgan Korusu Lale Festivali
Emirgan Korusu, son birkaç yıldır harika bir festivale ev sahipliği yapıyor. Lale Festivali kapsamında rengarenk laleler, koruyu eşsiz bir güzelliğe dönüştürüyor. Bu yıl da festival  1 – 30 Nisan arasında görülebilir. Giriş tabi ki ücretsiz. Koru içerisinde bulunan tarihi Sarı Köşk’te, 10 – 20 aralığında bir şeyler atıştırabilirsiniz.
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Miniatürk Deneyimi
Sütlüce’deki Miniatürk, maket kent kurgusu ve farklı eğlence alanlarıyla enteresan bir mekan. İçerisinde Türkiye ve Osmanlı coğrafyasına ait bir sürü mimari eserin maketleri yer alıyor. Müze girişi tam bilet 5, öğrenci 3 TL. Boş bir zamanında neden olmasın?
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Üniversitelerin Bahar Şenlikleri
Biraz da müzik dinleyip kafa dağıtayım diyorsan, bahar şenliklerinde çıkan amatör grupları dinleyebilirsin. Amatör grupları dinlemek bazen ücretsiz oluyor. Bazen de biletler gruba destek amaçlı  temsili fiyatlara satılıyor. Ve tabi herkesin okuduğu ya da mezun olduğu üniversitedeki etkinliklere katılması her zaman çok daha kolay oluyor.
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Ortaköy’de Kumpir
Al sana başka bir İstanbul klasiği daha… Hafta sonu kendini deniz kıyısına atasın gelirse, 20 TL’den ucuza Ortaköy’e gidebilir, hemen girişteki kumpircilerden kumpirini içeceğini alabilir ve sahil boyunca yürüyebilirsin.
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
İki Islak Bir Ayran
Taksim’e çıkıp hızlıca bir şeyler yemek istediğinde imdadına yetişen ıslak hamburger, fazla paran olmadığında da kurtarıcı olabilir. Zaten lezzeti de tartışılmaz, henüz ıslak hamburger sevmeyen biriyle karşılaşmadım diyebilirim.Yanında bir kutu ayranla gayet iyi gider.
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Piyer Loti’de Beş Çayı
Teleferikle Piyer Loti’ye çıkıp, eski İstanbul manzarasını seyretmek gibisi yoktur herhalde… En tepeye kurulmuş kafelerde, beş çayını ya da akşam kahveni içebilirsin. Özellikle gün batımı saatlerinde fotoğraf çekmek için harika bir mekan.
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Moda’da huzur turu
Moda sahili boş vakitleri değerlendirmek için ideal. Güneşli bir havada Ali Usta’dan dondurmanı alıp sahil boyunca yürüyebilir, set üstündeki aile çay bahçesinde bir kahve içebilir ya da bisikletle sahil boyunca tur atabilirsin. Ali Usta’nın dondurmaları zaten dillere destan. 5 – 10 TL arasına bol çeşitli bir küllah senin!
 
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Sahaf Gezisi
İstanbul’da yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de eski kitapçıları, sahaf dükkanlarını gezmektir herhalde. Benim favorim Beyoğlu’ndaki Aslıhan Pasajı. Yerli yabancı birçok kitabı burada yarı fiyatına bulabilirsin. Ayrıca elinde satmak istediğin kitaplar varsa, buradaki kitapçılara götürebilirsin. Burada kitap dışında eski posterler, plaklar, antika eşyalar satan birkaç dükkan da var. Pasaj Galatasaray Lisesi’nin karşı sokağından girince hemen ilk sağda. Bir de her yıl eylül, ekim aylarında Beyoğlu’nda sahaf festivali düzenleniyor. Tezgahlar TRT Binası’nın önündeki otoparka kuruluyor.
20 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 40 Güzel Şey
 
Klasik Severler İçin Cumhuriyet Korosu
Türk Sanat Müziği severlere bir tavsiye… Her ay farklı bir mekanda gerçekleşen Cumhuriyet Korosu konserleri 15 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde. Giriş ücretsiz. Etkinlik öncesinde servis edilen tatlı ve içeceklerin fiyatı 10 – 15 TL aralığında.

Kaynak: geziko.com











4 yorum:

  1. Çok iyimiş yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Bir an önce 20 TL mi yanıma alıp kendimi dışarı atasım var :))

    YanıtlaSil
  3. Aynen canım finallerden sonra birini seçip yapalım bence :))

    YanıtlaSil